Sağlıklı Anne Mutlu Bebek İçin Beslenme
Sağlıklı olmak, yeni bir bebekle hayatın hokkabazlık eylemine uyum sağladığınız için aklınızdaki son şey olabilir. Bununla birlikte, iyi bir Anne olmak, küçük çocuğunuzun yanı sıra kendinize de bakmak demektir ve bu, dengeli bir diyet yemeyi içerir. Şimdi doğru yemeği yemek, tüm önemli sütten kesme aşamalarında da bebeğiniz için en iyi olanın deneyimini ve bilgisini verecektir.
Enerji için beslenme Hamilelik sırasında vücudunuz belirli besin maddelerini depolar. Eatwell (Sağlıklı Beslenme) tabağında gösterilen dört ana gıda grubuna dayanan dengeli bir diyet yemek, bu vücudumuzu yenilemeye ve anneliğin tadını çıkarmak için ihtiyacınız olan enerjiyi vermenize yardımcı olacaktır. Yağ ve şeker içeriği yüksek gıdaları sınırlamaya çalışın, çünkü bunlar temel besin maddeleri bakımından düşüktür.

Diyet ve emzirme
Emziriyorsanız, bebeğinize olduğu kadar kendinize de enerji sağlamak için yeterli kaloriye ihtiyacınız vardır. Bu kalorilerin bir kısmı hamilelik sırasında ortaya konan yağ depolarından gelir, ancak geri kalanı diyetinizden gelir. Emzirme tamamen sağlandığında, günde fazladan 300-400 kaloriye ihtiyacınız olacaktır, bu şuna eşittir:
• Büyük bir peynir ve salata sandviçi
• Büyük bir muz, bir bardak süt ve küçük bir avuç fındık
• Meyveli 2 Yoğurt
• Meyve güler yüzlü Ekstra bir dilim pasta için cazip olsa da, yukarıdaki 4 ana gıda grubunu temel alan diyetinizde besin açısından zengin atıştırmalıklar tercih etmek en iyisidir.
Anne sütü üretimi için su esastır, bu nedenle günde en az 8-12 bardak sıvı olduğundan emin olun. Beslerken her zaman elinizde bir içecek içmek iyi bir fikirdir. Emzirme döneminde kalsiyum gereksinimleri de 400mg / gün artar. Ekstra büyük bir bardak süt (330ml), 200g yoğurt veya 50g peynir ile kalsiyum alımınızı artırın.
Kafein ve alkol kanınızdan anne sütüne geçer. Alkolden kaçınmaya çalışın ve içerseniz, emzirmeden 2 saat veya daha fazla bir birim alkol ile sınırlandırın.
Çay, kahve, çikolata, kola ve enerji içeceklerindeki kafein, bazı bebeklerin huzursuz olmasına neden olabilir. İçeceği içeren kafeini sınırlayın veya bebeğiniz onlardan etkilenmiş gibi görünüyorsa kesin.
Anne sütünüz ayrıca bebeğinize beyin gelişimi için gerekli esansiyel yağ asitleri sağlar. Bunlar özellikle önemlidir çünkü bebeğiniz bunları üretemez ve beyin büyümesi ilk 2 yılda özellikle hızlıdır. İyi gıda kaynakları arasında somon, uskumru ve alabalık gibi yağlı balıklar bulunur. Bunları her hafta, toksin içerebileceğinden haftada 2 porsiyonu (140 g’lık bir porsiyon) aşmamaya dikkat edin. Köpek balığı, kılıç balığı ve marlin gibi büyük balıklardan kaçınılmalıdır çünkü az miktarda cıva içerebilirler.
Emzirme döneminde kilo vermek
Emzirme, hamilelik sırasında koyduğunuz ekstra yağ depolarını kaybetmenize yardımcı olacaktır. Kaybedecek daha fazla ağırlığınız varsa, 4 ana gıda grubunu temel alan dengeli bir diyet yaptığınızdan emin olun, ancak yağ ve şeker oranı yüksek gıdaları sınırlayın. Emzirme kurulduktan sonra günde en az 30 dakikalık düzenli fiziksel aktivite kilo kaybına yardımcı olur ve yine de başarılı bir şekilde emzirebileceğiniz ve haftada 1 lb (0,5 kg) kaybedebileceğiniz anlamına gelir.
Vitamin takviyesine ihtiyacım var mı?
Kısa bir süre sonra başka bir bebek planlıyorsanız 400mcg / gün folik asit takviyesi almanız gerektiğini unutmayın. D vitamini emzirirken de önemlidir ve her gün güneşe yetersiz maruz kalma durumunda 10mcg / gün D vitamini takviyesi almanız gerekebilir. Yağlı balık yemiyorsanız, Docosahexaenoic acid (DHA) adı verilen temel bir yağ asidi takviyesi faydalı olabilir, en az 200 mg DHA / gün sağlayan bir tane arayın.
1 yorum